Entertainment

Paul McCartney onthult nieuw Beatles-materiaal en verhalen in docuserie

(Afbeelding: Hulu)

Paul McCartney heeft na The Beatles en achttien solo-albums een enorme muziekcarrière achter de rug. De legendarische producer Rick Rubin duikt met de Beatle in zijn muziek, intrigerende anekdotes en laat zelfs onuitgebrachte Beatles-outtakes horen in McCartney 1,2,3.

Paul McCartney: leven vol muziek

Paul McCartney werd al zijn vijftiende lid van The Beatles. Ondertussen is de Britse muzieklegende 64 jaar, talloze samenwerkingen en achttien solo-albums verder. Hij wordt volgend jaar tachtig, maar McCarntney zit absoluut niet stil.

Een fascinerende muziekcarrière, kun je gerust stellen. Er zijn boeken over volgeschreven, maar McCartney heeft nog een hoop verhalen te delen. Dat doet hij op 16 juli met McCartney 3,2,1, een documentaireserie die uit zes delen zal bestaan.

Muzieklegende Rick Rubin

En met wie kun je beter over muziek praten dan met Rick Rubin? De producent en oprichter van Def Jam is een muzieklegende in his own right. Van de Beastie Boys en Red Hot Chili Peppers tot Tom Petty and the Heartbreakers: Rubin heeft sowieso een van je favoriete albums geproduceerd.

De beste man kan ook nog eens ontzettend goed interviewen en over muziek praten. Op YouTube zijn video’s van bijna een uur te vinden waarin Rubin op zijn gemakje in zijn achtertuin grote artiesten als bijvoorbeeld Kendrick Lamar interviewt over hun creatieve proces en muziek. In plaats van te jagen op sappige quotes zijn het telkens intrigerende gesprekken vol passie en wederzijds respect.

Trailer McCartney 1,2,3

Terug naar Paul McCartney, want de Beatle wordt in McCartney 1,2,3 zes afleveringen lang geïnterviewd door Rick Rubin. Pure muziekpassie, en daarmee een must voor elke Beatles-fan. En wie is dat nou niet?

De trailer van de serie is opgenomen in zwart-wit en belooft ‘onvertelde verhalen’, ‘ongehoorde muziek’ en ‘onvergetelijke herinneringen’, hoewel er natuurlijk ook veel bekende nummers voorbij zullen komen.

Beatles-outtakes

Ja, ongehoorde muziek. De trailer belooft al nieuwe outtakes van bekende Beatles-nummers. Waaronder een opname van Lucy in the Sky With Diamonds waar zelfs Paul McCartney van lijkt te schrikken.

Clint Worthington van Consequence kreeg de kans alvast om de docuserie te checken. Hij was er zeer over te spreken: “Alle zes afleveringen van de docuserie zijn pure vibes – Rubin neemt de rol van de geobsedeerde, aanbiddende fanboy aan voor een publiek dat aan een duidelijk ander soort interview toe is”, schrijft Worthington. “En in dat ontspannen opzicht is McCartney 3,2,1 een grand old time.”

Het slechte nieuws

En dan nu het slechte nieuws: McCartney 3,2,1 is een Hulu Original. Aan de andere kant: dat was de Marvel-serie M.O.D.O.K. ook, en die verscheen tegelijkertijd in Nederland op Disney+. Hulu is namelijk in handen van Disney. Wie weet! Op naar 16 juli.

Reageer op artikel:

Paul McCartney onthult nieuw Beatles-materiaal en verhalen in docuserie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button