Entertainment

Nieuwe Harry Potter-film met originele cast: de eerste beelden

(Afbeelding: Getty)

Streamingdienst HBO Max heeft de eerste beelden gedeeld van de aankomende Harry Potter-special. Het gaat om een korte film over de reünie met de originele cast.

Jawel, Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) en Emma Watson (Hermione Granger) keren terug in de fantasiewereld die begin deze eeuw zoveel mensen heeft beroerd.

Eerste teaser nieuwe Harry Potter-film

In de teaser zie je, zoals we het inschatten, Hermione Granger onder de krant Daily Prophet vandaan komen. Op de voorpagina zie je dat er een reünie is aangekondigd. ‘Hogwarts welcomes back alumni.’

De korte film heet Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts en daarin keren de tovenaarsleerlingen terug voor een reünie. De special is gemaakt ter ere van het 20-jarige bestaan van de filmreeks, die gemaakt is op de boeken van J.K. Rowling. De eerste film, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, ging eind 2021 in première.

Originele cast, maar één grote afwezige

Naast Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson is er nog een rits acteurs uit de originele Harry Potter-films te zien. Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch, Ian Hart en dan kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar er is één grote afwezige rond het project Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Geestesmoeder J.K. Rowling is wel gevraagd, maar werkt niet mee aan de korte film en reünie. Wel is er archiefmateriaal van J.K. Rowling (interviews) in de special te zien, maar geen nieuw geschoten materiaal. Volgens verschillende media is de reden voor haar afwezigheid de rel rond haar vermeende transfobische uitspraken. Lees daarover meer in dit artikel.

20th Anniversary: Return to Hogwarts op HBO Max

De nieuwe special is geen film zoals de voorgaande klassiekers in de reeks. In de sferen van Hogwarts (Zweinstein) wordt teruggeblikt, aan de hand van interviews en speciaal gemaakte nieuwe sketches. De Harry Potter-special wordt uitgezonden door HBO Max.

Reageer op artikel:

Hier zijn de eerste beelden van de Harry Potter-special met originele cast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button