Entertainment

Netflix zet nu al verrassing voor La Casa de Papel-fans online

(Afbeelding: Netflix)

Netflix lijkt Disney+ wel. Nieuwe film of serie lanceren en hopla, direct ook maar een documentaire met de makers en acteurs erachteraan smijten. La Casa de Papel: de Tokio a Berlín is wat dat betreft een heerlijk extraatje voor fans van de populaire Spaanse serie.

Seizoen 5 van La Casa de Papel (in het Engels Money Heist) heeft tien afleveringen, twee afleveringen meer dan de vorige seizoenen. Voor de bingewatchers is er wel een nadeel: het laatste seizoen van de serie is opgesplitst in twee delen van vijf episodes. En aangezien je afgelopen vrijdag en het hele weekend hebt kunnen bingewatchen, zit het eerste deel er alweer op.

La Casa de Papel: de Tokio a Berlín

Maar niet getreurd, je kunt nog veel dieper duiken in de wereld van Álex Pina, bedenker van de serie. Netflix heeft een nieuwe docu-serie toegevoegd, waarin de makers en acteurs terugblikken op het artistieke proces van de eerste helft van seizoen 5.

Toegegeven: ook hier houdt het bingewatchen snel op. De afleveringen van La Casa de Papel: de Tokio a Berlín verschijnen gefaseerd op Netflix. Aflevering 1 gaat over het eerste deel van seizoen 5. Een logisch vervolg zou dus aflevering 2 over het tweede deel van het laatste seizoen zijn, en dat verschijnt pas in december. Hoeveel afleveringen de docu-serie uiteindelijk krijgt, is niet bekend.

Naast een docu-serie ook een documentaire

Maar er is nog meer. Eerder verscheen er al een andere documentaire over de Spaanse serie op Netflix. La Casa de Papel: El Fenomeno gaat juist over de totstandkoming van de serie en waarom het verhaal zo aanslaat bij het grote publiek. Bekijk de docu hier.

Lees hier meer over seizoen 5.

Sky Rojo

Spaanse series gaan lekker op Netflix en La Casa de Papel heeft het genre nog eens een extra boost gegeven. Verdiep je ook eens in Sky Rojo, een serie over ontsnapte sekswerkers die op wraak uit zijn. In dit artikel delen we vijf redenen om deze serie, tevens bedacht door Alex Pina, te kijken.

Reageer op artikel:

Netflix zet nu al verrassing voor La Casa de Papel-fans online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button