Entertainment

De 5 beste Netflix-documentaires van nu volgens IMDb

(Afbeelding: Netflix)

Netflix biedt een breed scala aan documentaires, maar welke zijn nou écht de moeite waard? IMDb scheidt gelukkig het kaf van het koren. Wil je zeker weten dat je aan een topper begint? Bekijk dan de 5 beste documentaires volgens IMDB die je nu op de streamingdienst vindt.

De gure maanden staan weer voor de deur en dus ploffen we massaal op de bank. Televisie aan en een bakkie thee (of pils) erbij. Ben je inspiratieloos? Geen paniek, hier volgen de 5 beste Netflix-documentaires van nu volgens IMDb.

De beste Netflix-documentaires volgens IMDb

In dit artikel vind je zowel Originals als documentaires van externe partijen. De lijst wordt wekelijks geüpdatet.

1. Our Planet (2019) – IMDb: 9,3

David Attenborough neemt je mee op reis naar de mooiste plekken van onze planeet. Ditmaal niet louter prachtige natuurbeelden, maar ook een serieuze boodschap. Onze mooie planeet wankelt aan de rand van de afgrond. Ontdek wat klimaatverandering voor verstrekkende gevolgen heeft voor alle levende wezens in deze prachtige documentaire.

2. The Last Dance (2020) – IMDb: 9,1

The Last Dance neemt je mee naar de gloriejaren van Michael Jordan met geweldig beeldmateriaal uit de jaren tachtig en negentig. Een unieke blik op de rauwe werkelijkheid – vol verraad en intriges – die schuilgaat achter de meest succesvolle periode ooit van de Chicago Bulls. Op het gebied van sport een van de beste documentaires ooit, zo niet de allerbeste.

3. Life (2009) – IMDb: 9,1

Nog een absolute must op Netflix voor de echte natuurliefhebber. Samen met zijn gelauwerde cameracrew van BBC neemt David Attenborough je mee naar de mooiste plekken op aarde. Een meeslepende documentaire die alle aspecten van het leven belicht. Met zijn hypnotiserende vertelstem reis je langs zinderende jachttaferelen, diepzeeleven, en de meest prachtige, unieke wezens.

4. Greatest events of WWII in Colour (2019) – IMDb: 8,7

Een indrukwekkende kijk op een van de donkerste periodes uit onze geschiedenis. Van Pearl Harbor tot D-day. Historische gebeurtenissen komen tot leven dankzij ingekleurde beelden. Netflix staat vol met documentaires over de Tweede Wereldoorlog, dit is dus de beste.

5. Making a Murderer (2015-2018): 8,6

Onterecht voor moord veroordeeld, of toch niet? Deze veelgeprezen reality-thriller volgt 2 mannen  over een periode van 13 jaar die misschien wel onterecht vastzitten voor moord. Een van de eerst grote Netflix-documentaires, maar nog altijd actueel.

Toch geen zin in uitgebreide Netflix-documentaires en kijk je liever een film? Check dan deze 8 nieuwe topfilms op Netflix die je wil zien.

Reageer op artikel:

De 5 beste Netflix-documentaires van nu volgens IMDb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button