Money & Career

Bitcoin op weg naar record en analisten voorspellen nog veel meer

Bloomberg-analist en strateeg Mike McGlone voorspelt dat de waarde van Bitcoin in 2021 al boven de 100.000 dollar is
(Afbeelding: Getty)

De koers van Bitcoin is de 50.000 dollar afgelopen weekend dik gepasseerd en de weg naar een absoluut record lijkt te zijn ingezet. Waar stopt dit? Nou, volgens Mike McGlone, analist van financieel persbureau Bloomberg, zet de stijgende koers nog wel even door.

In April dit jaar bereikte Bitcoin zijn record met een waarde van 64.804 dollar. Daarna zakte de beurs in juli tot ver onder de 30.000 dollar. Op het moment van schrijven ligt de koers op 51.424 dollar.

Bitcoin op weg naar 100.000 dollar

Tijdens de afgelopen dagen steeg de waarde van Bitcoin ineens snel, en verwacht wordt dat deze stijging komende week doorzet. Dan ga je dus al redelijk snel richting de recordwaarde van 65.000 dollar.

Op langere termijn doen experts en analisten ook voorspellingen. De doorgaans betrouwbare en wel ingevoerde Bloomberg-analist Mike McGlone voorspelde eind vorige week al dat in de tweede helft van 2021 de koers van Bitcoin oploopt tot 100.000 dollar en die van Ethereum tot 5.000 dollar (op het moment van schrijven is 1 Ethereum 3.904 dollar waard).

https://t.co/9mAVEHENxo

— Mike McGlone (@mikemcglone11) September 3, 2021

“Na een hartverscheurende correctie te hebben doorstaan in juli, zien we dat de cryptomarkt eerder zijn opwaartse traject hervat dan onder de dieptepunten uit het tweede kwartaal daalt”, schrijft Mike McGlone, die crypto meer ziet als een revolutie binnen de geldwereld dan een hype. Lees hier zijn beargumentering voor de voorspelling.

Op naar de 200.000 dollar

Dan is er nog Feras Crypto, dat voorspelt dat de Bitcoin een top van 200.000 dollar kan bereiken. Maar alleen als de koers in het derde kwartaal boven de 59.000 dollar staat. Disclaimer: dit is minder gebaseerd op analyse. Het is meer een wilde voorspelling.

#Bitcoin to 200K📢

How?

For Every Cycle, #Bitcoin was topping @ 2.272Fib Extension of the previous Bear Market Fib Structure

if this Repeats, Current Cycle Top is 200K

This can happen ONLY if $BTC manages to close Q3 above 59K (Quartly Resistance)🚨

Details on Chart
Share🔥 pic.twitter.com/Z2vBn2MoaN

— Feras_Crypto (@FeraSY1) September 5, 2021

Zijn er dan ook nog analisten of investeerders die de snelle stijging relativeren? Gelukkig wel.

#bitcoin just put in a daily close above a key area of resistance. Volume was not awesome, but this is a bullish break out and the highest daily close for BTC since mid May. pic.twitter.com/I5QJ0faSzY

— Lark Davis (@TheCryptoLark) September 6, 2021

Lees in dit artikel wat cryptokenners over Bitcoin zeggen op de écht lange termijn. Naast de hosannastemming zijn er ook zorgen om BTC als betaalmiddel. Hier lees je waarom het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de noodklok heeft geluid.

Reageer op artikel:

Bitcoin op weg naar record en analisten voorspellen nog veel meer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button