Money & Career

Bitcoin kan leiden tot wereldvrede

(Afbeelding: Caroline Blumberg / EPA)

Twitter-CEO Jack Dorsey heeft tijdens een webinar uitspraken gedaan die ongetwijfeld van invloed gaan zijn op de crypto-koersen. In zijn toespraak mijmerde over de Bitcoin als sleutel tot wereldvrede.

Elon Musk is niet de enige miljardair die de crypto-wereld met een paar woorden kan laten schommelen. De uitlatingen van Twitter-CEO Jack Dorsey over Bitcoin brengen ook regelmatig veel teweeg.

Jack Dorsey koppelt Bitcoin aan wereldvrede

Afgelopen woensdag (21 juli) was de co-founder en CEO van Twitter aanwezig bij een webinar over Bitcoin, ‘The B Word‘ genaamd. Ook Elon Musk was daar volgens CNBC van de partij.

Jack Dorsey was een van de sprekers, en keek verder dan alleen het technische gedeelte van de digitale munt. Hij ziet Bitcoin ook als maatschappelijk gereedschap. “Ik hoop dat de Bitcoin wereldvrede creëert. Daar kan de digitale munt sowieso aan bijdragen”, aldus de Twitter-CEO tijdens ‘The B World’. “Door allerlei monopolies is het monetaire systeem volledig uit balans en heb je als individu geen macht meer. Bitcoin kan dat teniet doen, en dat kan op lange termijn weer tot vrede kan leiden.”

Twitter-CEO en Bitcoin-fan

Positieve woorden over Bitcoin zijn niet nieuw voor Jack Dorsey, de punkrocker die Trump verbande van zijn platform. Zo ontkent hij stellig dat de digitale munt slecht is voor het milieu. Integendeel, zegt hij zelfs.

Square is creating a new business (joining Seller, Cash App, & Tidal) focused on building an open developer platform with the sole goal of making it easy to create non-custodial, permissionless, and decentralized financial services. Our primary focus is #Bitcoin. Its name is TBD.

— jack (@jack) July 15, 2021

Een half jaar voor die uitspraak kocht hij met Square, een een bedrijf dat hij naast Twitter ook runt, op een goed moment voor 50 miljoen aan Bitcoin. Je zou derhalve kunnen concluderen dat dit soort uitspraken over wereldvrede uit eigen belang zijn, om de koers maar te laten stijgen. Al is idealisme Jack Dorsey ook niet vreemd, blijkt alleen al uit het recente verleden. Het is in ieder geval wachten tot Elon Musk ook wat roept en daarmee de crypto-markt weer eens goed opschudt.

Meer quotes van de Twitter-CEO tijdens de webinar lees je in dit artikel van CNBC.

Reageer op artikel:

Twitter-CEO Jack Dorsey: Bitcoin kan leiden tot wereldvrede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button