Style

Bella Hadid is terug bij Victoria’s Secret en dat is een zegen voor de wereld

(Afbeelding: Victoria’s Secret)

Na lange tijd is Bella Hadid weer terug bij Victoria’s Secret. Nog niet eens zo heel lang geleden haalde ze fors uit naar de jaarlijkse Fashion Show van het bedrijf, die inmiddels verleden tijd is. Maar ze heeft het lingeriemerk weer omarmd.

Er was een korte periode dat de grote modellen zich afkeerden tegen het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret. Kort gezegd kwam dat door te weinig diversiteit en inclusie en dat kwam vooral tot uiting in de jaarlijkse lingerieparade.

Kritiek op het oude Victoria’s Secret

Op het moment dat Victoria’s Secret in verval raakte, zo tegen het einde van het vorige decennium, kwam Rihanna’s lingeriemerk Savage x Fenty opzetten. Modellen als Bella Hadid stapten over en modellen begonnen met terugwerkende kracht te vuren op hun voormalige werkgever.

victoria's Secret fashion show, bella hadid, rihanna, savage x fenty, lingerieBella Hadid tijdens de Victoria’s Secret Fashion Show in 2017 (Afbeelding: AFP / Fred Dufour)

Een petitie tegen wangedrag en seksuele intimidatie bij Victoria’s Secret werd massaal getekend door topmodellen, waaronder Doutzen Kroes. Bella Hadid gooide nog wat extra olie op het vuur tijdens een interview na de eerste grote show van Rihanna’s lingeriemerk. “Ik heb me nooit krachtig gevoeld als ik in lingerie over de catwalk liep”, aldus Bella Hadid over de Victoria’s Secret Fashion Show, die ze drie keer liep. “Tijdens mijn eerste Savage x Fenty Show voelde me ik voor het eerst wel sexy in lingerie.”

Bella Hadid terug bij hergedefinieerd lingeriemerk

Maar de tijden veranderen, zoals Bob Dylan al zong. Victoria’s Secret kon zo niet verder. Er werd een nieuwe CEO aangesteld en pas als een van de laatste grote lingeriemerken liet het bedrijf een diverser en inclusiever gezicht zien. Dat begon bij de Victoria’s Angels ‘nieuwe stijl‘. Dat ene verwrongen schoonheidsideaal was verleden tijd; alle keuren, maten en genders mochten gezien worden.

Inmiddels zijn we het oude Victoria’s Secret al bijna weer vergeten, tijd heelt immers alle wonden. Bella Hadid is alweer terug en dat is in alle opzichten een zegen voor de wereld.

Halloween 2021

Victoria’s Secret speelt overigens ook in op Halloween met een pikant setje. Waar zouden ze de inspiratie toch vandaan hebben gehaald?

Juist…

Lees en bekijk hier meer over de Halloween-fascinatie van Bella Hadid.

Reageer op artikel:

Bella Hadid is terug bij Victoria’s Secret en dat is een zegen voor de wereld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button