Money & Career

8 gevaarlijke Bitcoin en crypto-apps om direct te verwijderen

(Afbeelding: Unsplash)

Wie gek is op Bitcoin of andere Crypto heeft ongetwijfeld een of twee apps op zijn Android-smartphone staan. Dat is erg handig als je in de digitale munten wil investeren, al moet je wel voorzichtig zijn. Zo heeft Google verschillende applicaties uit zijn Play Store verwijderd, omdat deze voor problemen zorgen.

Het gaat om acht verschillende applicaties die malware met zich meebrengen.

Google Play Store beschermt Android-gebruikers

Er zijn talloze applicaties in de Google Play Store te vinden die zich richten op Bitcoin en Crypto. Niet heel gek, want de digitale munten zijn anno 2021 populairder dan ooit tevoren. Waar het je als consument makkelijk gemaakt wordt om te investeren in de munten, is het voor kwaadwilligen ook makkelijk om je te misleiden. Iets dat een aantal apps uit de Google Play Store dan helaas ook doen.

Om die reden heeft Google meerdere Bitcoin en Crypto-applicaties uit zijn digitale winkel gehaald. Mensen met een Android-toestel kunnen de desbetreffende apps niet meer downloaden. Dat heeft te maken met het feit dat er malware gepaard gaat met deze applicaties. Alleen blijven ze nog wel op je Android-smartphone staan als je ze al geïnstalleerd had. Het is dus aan te raden om de betreffende apps te verwijderen.

Bitcoin en Crypto-apps om te verwijderen

Het gaat om acht Android-apps die zich richten op Crypto’s. Het overgrote deel is volledig toegewijd aan Bitcoin, waar andere applicaties zich ook op andere cryptocurrencies richten. Om ervoor te zorgen dat jij geen slachtoffer wordt van deze kwaadwilligen, zetten we de de apps voor je op een rij.

  • Bitfunds: Crypto Cloud Mining
  • Bitcoin Miner: Cloud Mining
  • Bitcoin (BTC): Pool Mining Cloud Wallet
  • Crypto Holic: Bitcoin Cloud Mining
  • Daily Bitcoin Rewards: Cloud Based Mining System
  • Bitcoin 2021
  • MineBit Pro: Crypto Cloud Mining & btc miner
  • Ethereum (ETH): Pool Mining Cloud

Het is best wel pijnlijk dat deze applicaties op je Android-smartphone kunnen staan, gezien sommige van deze geld hebben gekost. De aanschafwaarde van de apps liggen tussen de 5,99 en 12,99 dollar. Door het beleid van Google is een aantal van deze applicaties dus verwijderd, maar dat wil niet zeggen dat je nu iedere Bitcoin of Crypto-app kunt vertrouwen in de digitale winkel.

Vergeet jij ook wel eens iets? Probeer deze 5 iOS en Android apps dan eens!

Kijk voor je er eentje binnenhaalt dus altijd goed naar de recensies en doe onderzoek op het internet. Better safe then sorry, zeggen we dan maar.

Reageer op artikel:

8 gevaarlijke Bitcoin en crypto-apps om direct te verwijderen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button