Money & Career

7 normale banen waarmee je miljonair kunt worden

(Afbeelding: Miramax Films)

Droom jij ervan om miljonair te worden? Schrijver Chris Hogan ondervroeg meer dan 10.000 miljonairs voor zijn boek ‘Everyday Millionaires: How Ordinary People Built Extraordinary Wealth – and How You Can Too’. Verrassend genoeg waren die miljonairs niet allemaal investeerder, CEO of ondernemer, maar vaak gewoon iemand met een doodnormale banen.

Deze zeven carrières kwam Hogan het vaakst tegen in zijn onderzoek naar miljonairs. De bedragen die je achter de beroepen ziet zijn jaarsalarissen.

Doodnormale beroepen waarmee je miljonair kunt worden

Mocht je de wens hebben om miljonair te worden, dan is het belangrijker wat je met je geld doet dan wat je verdient. Niet meer uitgeven dan nodig, slim beleggen, denken aan de toekomst. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar miljonair worden is makkelijker dan je denkt. De meest voorkomende beroepen op een rij.

1. Ingenieur (€74.519)

Hogan en zijn research team kwamen erachter dat de meest voorkomende doodgewone carrière die van ingenieur was. “Dat verbaasde me niet”, zegt Hogan. “Ze zijn nou eenmaal goed in plannen.” Als ingenieur los je complexe problemen op door er op een wetenschappelijke manier naar te kijken. Elk type probleem heeft een ander type ingenieur nodig.

2. Accountant (€44.092)

Het gemiddelde basissalaris is €44.092, maar omdat er zoveel verschillende accountants zijn is het lastig om precies te zeggen hoeveel je als accountant zal verdienen. Op zich is dit ook geen verrassende nummer twee, omdat je als zelfstandige wel €175.000 per jaar kan verdienen. “Ze zijn nou eenmaal goed met geld”, zegt Hogan.

In hun onderzoek kwamen ze erachter dat veel van de miljonairs al vroeg een plan voor hun toekomst bedachten. “Ze bedachten doelen voor zichzelf en hielden hun vooruitgang bij”, zegt Hogan. “Een typisch voorbeeld van niet alleen iets willen, maar er ook hard voor werken.”

3. Leraar (Basis €47.870 – Voortgezet €60.297)

Na ingenieur en accountant was leraar het meest voorkomende beroep onder de ondervraagde miljonairs. “Dat deed me versteld staan”, vertelt Hogan. “Dit is een beroep waarvan ik weet dat het vaak ondergewaardeerd én onderbetaald is. Dus hoe bereiken deze leraren de status van miljonair toen ze met pensioen gingen? Hieruit blijkt dat miljonair worden niets met je werk of inkomen te maken heeft, maar dat je een plan hebt voor je geld.”

Lees ook: Zo word je financieel onafhankelijk(er) en kan je minder werken

4. HR Manager (€76.223)

Een HR Manager is vaak de verbinding tussen het hogere management en de werknemers. Samen met de HRM-afdeling is hij of zij verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie. Lijkt dit je wel wat? Dan kun je het best gaan werken in een snelgroeiende industrie, voor de meeste baanzekerheid.

5. Software developer (€59.889)

Software developers of ontwikkelaars schrijven en ontwikkelen applicaties en systemen die draaien op computers, tablets en smartphones. Ze kunnen zelfstandig werken of bij een bedrijf in loondienst zijn. Er is in ieder geval veel vraag naar. Opvallend genoeg komt dit beroep ook voor in ons lijstje met banen die goed verdienen en weinig stress opleveren én beroepen die je overal ter wereld achter je laptop kunt uitvoeren.

6. Data scientist (€67.059)

Weer een beroep waar momenteel veel vraag naar is. Data wordt namelijk ook wel het nieuwe goud genoemd. Dat betekent: baanzekerheid en een hoog salaris. Als je dan ook nog eens slim met je geld om weet te gaan, kan je dus miljonair zijn op je 65e.

7. Cyber security expert (€48.079)

Tegenwoordig is een goede beveiliging van gevoelige data en ICT infrastructuren van cruciaal belang voor iedere organisatie. En daar zijn natuurlijk mensen voor nodig. Als cyber security expert of specialist kan je in elke denkbare sector aan de slag.

Miljonair worden? Dit moet je dagelijks opzij leggen om het op je 65e te zijn

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Reageer op artikel:

7 doodnormale beroepen waarmee je miljonair kunt worden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button